logo print

Vorming voor onderwijs en hulpverlening

Over mij

Mijn naam is Maarten Van de Broek. Ik ben geboren in 1975. Ik ben gefascineerd door mensen en hun ontwikkeling. Het raakt me als mensen het moeilijk hebben, het ontroert me als mensen er samen in slagen hun innerlijke kracht aan te spreken om de hindernissen die bij het leven horen te overwinnen, het vervult me om te zien hoe mensen met voldoening en bezieling in het leven kunnen gaan staan en iets kunnen betekenen voor anderen. 

Vanuit die bezieling ben ik jaren lid, leider en groepsleider geweest in de jeugdbeweging.

Het is daarom ook dat ik jaren als leraar Nederlands en Engels en als leerlingbegeleider in het secundair onderwijs heb gestaan.

Het is ook daarom dat ik me verder bekwaamd heb in het contact met mensen door een professionele psychotherapieopleiding te volgen (de vierjarige opleiding tot Therapeut in de Interactionele Vormgeving) en een eigen praktijk als IV-therapeut heb opgestart. 

En van daaruit ben ik ook de inzichten en de ervaring als psychotherapeut gaan gebruiken in vorming en coaching in het onderwijs, de hulpverlening en het bedrijfsleven. (zie www.vonkenvisie.be)

 

Mijn belangrijkste opleidingen

GERMAANSE TALEN

kandidatuur: UFSIA Antwerpen, licentie: K.U.Leuven , geaggregeerde voor het onderwijs: K.U.Leuven. 

INTERACTIONELE VORMGEVING

vierjarige psychotherapieopleiding aan de Educatieve Academie in Berchem, afgestudeerd met de scriptie 'De hele familie mee, in therapie met twee, IV-therapie voor jongeren.

SOCIAAL PANORAMA CONSULTANT

Opleiding in Nijmegen bij Lucas Derks. Deze krachtige technieken helpen me om relaties tussen mensen te verbeteren in situaties waarin ik maar één van beide partijen kan spreken. .

JAARTRAINING VERWERKEN VAN SEKSUEEL MISBRUIK 

bij Magdaleen De Bruyckere aan de Educatieve Academie.

JAARTRAINING BEGELEIDEN VAN FAMILIEOPSTELLINGEN 

gebaseerd op Bert Hellinger en Interactionele Vormgeving. bij Kris Jonckheere en Bruno Van den Bosch aan de Educatieve Academie.  

VOORTGEZETTE OPLEIDING CONTEXTUELE HULPVERLENING

bij LEREN OVER LEVEN door Leen Hermkens, Jan Hoet, May Michielsen, Frank Van Mierlo, Lieve Talloen, e.a..  

BASISOPLEIDING EMDR (traumaverwerking) DEEL 1 En 2

bij INTEGRATIVA door Ludwig Cornil

Psychotherapie op maat

Roggestraat 46
2490 Balen

 

BTW: BE 0502.289.061

 

IBAN: BE38 8601 1937 7272
BIC: SPAABE22

 

 

Maarten Van de Broek

voor afspraken

tel: 014 31 04 97
mail: maarten@vonkenvisie.be