logo print

Vorming voor onderwijs en hulpverlening

Waarom psychotherapie?

Iedereen maakt als mens een groeiproces door. Dat betekent dat je levenssituatie constant verandert. Soms zijn die veranderingen klein, en kan je je daaraan gemakkelijk aanpassen. Soms zijn de veranderingen groter, en kunnen ze een crisis veroorzaken. Op zo'n momenten heb je steun nodig van familie en vrienden. En vaak geraken mensen daar samen door.

Toch kan het ook zijn dat je het gevoel hebt dat je andere hulp nodig hebt. Je zit ergens mee in de knoop, of het gaat je zo moeilijk, je lijkt niet meer te weten wie je bent, of wat je belangrijk vindt in het leven, of je contact met anderen verloopt zo moeizaam, of je hebt iemand dierbaar verloren, je vindt het lastig om je aan te passen aan een nieuwe levenssituatie, je hebt ooit verschrikkelijke dingen meegemaakt, je voelt je een gevangene van je verleden, je weet niet meer hoe het verder moet, ...Je hebt al zo veel geprobeerd, en het lijkt maar niet te lukken.

Op zo'n moment is het raadzaam om niet alleen te blijven worstelen. Op zo'n moment kan psychotherapie voor verlichting zorgen, voor gepaste verandering, voor steun, voor inzicht, voor herstel. Het is eigen aan het menselijk groeiproces om af en toe door moeilijke periodes te gaan, en dan is psychotherapie iets wat je jezelf en je omgeving kan gunnen om weer verder te gaan.

Psychotherapie op maat

Roggestraat 46
2490 Balen

 

BTW: BE 0502.289.061

 

IBAN: BE38 8601 1937 7272
BIC: SPAABE22

 

 

Maarten Van de Broek

voor afspraken

tel: 014 31 04 97
mail: maarten@vonkenvisie.be